dinsdag 29 juni 2021

Grenslandtuinen geopend op 4 juli en 1 augustus.

 Grenslandtuinen geopend.

Het zomerse weer met af en toe een flinke plensbui doet de natuur en de tuin goed, het scheelt enorm veel werk dat we niet hoeven te beregenen. 

Tuin ’t Meihuus van ons: Yvonne en Wim Duitshof-Knufing, de tuinen van Park Gut Heidefeld in Spork en de tuin van Nico Wissing in Megchelen zijn op dezelfde dag geopend. Let op verschillende openingstijden. 

Zie ook: www.bezoekmijntuin.nl onder Grenslandtuinen. De tuinen liggen op een dusdanige afstand van elkaar dat ze op één dag via een mooie fietsroute door het mooie grensgebied goed zijn te bezoeken. Fietsroutes verkrijgbaar bij ’t Meihuus. 

Alle borders staan te pronken met hun kleuren, vooral ook de rozen, al zijn diverse rozen nu over het hoogtepunt heen vanwege de plensbuien.

 
3 jaren oprij jonge torenvalken.Naast de natuurlijke poel in de bloemenweide ligt een grote strook  geurende Moschata rozen te bloeien. Blikvanger om te genieten is dat de ouders torenvalken hun 4 jongen steeds komen voederen. Een waar schouwspel, misschien vliegen ze as. zondag uit. Het is een oase van rust om hier te vertoeven.

Kom en geniet in de veelzijdige levende kijktuin met kleur en geur, raak geinspireerd u verblijft op  prachtige sfeervolle plekken, waar u de juiste hoeveelheid natuurlijke kunst ziet.

Tevens zijn er 2 exposanten:  Glasfusing Achterhoek met prachtige glasobjecten. 

En van Boomkunstenaar Hans Niemeijer zijn er hout schulpturen geplaatst in de bloemenwei.   

Imkerij ’t Beggelder is weer aanwezig met hun demokast en de heerlijke honingprodukten.

Kortom, door de diversiteit is er veel om van te genieten.

In de maand juli is de tuin ’t Meihuus ook geopend op alle vrijdag middagen van 13.00-17.00 u Tevens is op deze dag ook Park Gut Heidefeld te bezoeken, eventueel met een prachtige fietsroute.

Op zondag van 11-17 uur.  De entreeprijs bedraagt € 3,00 p/p.

Geniet van de rust en sfeer op één van de vele zitplekken. Op zondag onder het genot van een kop koffie of thee met heerlijk appelgebak, verzorgd door onze dochter Irene.

Vanaf 10 pers. kunt u met afspraak de tuin ook op andere tijdstippen bezoeken.

Landschapstuin ’t Meihuus

Terborgseweg 19

Breedenbroek.

FB landschappelijke Tuin Meihuus